Jezelf voorstellen, hoe kun je dat beter doen dan muzikaal? Met mijn nieuwe album ‘Aangenaam‘ is dat precies wat ik wil doen. In de basis hoor je op dit album het plezier dat ik heb gehad met het maken ervan, daarnaast zijn de extra lagen in de nummers goed voelbaar. Ik neem je mee naar mijn hart, waar het soms stormt en soms de zon schijnt. 

Waar ik op mijn vorige album alles persé zelf wilde doen, koos ik er dit keer voor om juist samenwerkingen aan te gaan. Vanaf het eerste nummer dat ik ging schrijven overheerste het gevoel: ik hóef het niet alleen te doen. Sterker nog, ik wilde naar buiten, mijn studio uit en werken met mensen die mij inspireren. Samen schrijven is een leerproces, je verrijkt elkaar doordat je het beste in elkaar naar boven haalt. 

Ik schreef onder meer met Daniël Lohues, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Bertolf, Gerson Main en Diggy Dex. Het resultaat is een fijne mix van uptempo nummers en ballads geworden. Mijn liefde voor countrypop en bluegrass komen duidelijk naar voren. Muziek met gevoel, maar ook met ballen, een tikje rauw wellicht, maar altijd melodieus.

Ik wil geen muzikant zijn die niet helemaal zichzelf is. Mijn leven is hectisch, maar die ingewikkelde jeugd, het langs de regels leven, de verleidingen; het heeft me gemaakt tot wie ik ben. Er is niets te verbergen en dat is heel bevrijdend. Aangenaam, ik ben Rob Dekay.

Nieuw album ‘Aangenaam’ out now!